Situated in a domestic garden in Hackney, the new ‘shed’ replaces a  dilapidated asbestos-ridden and spider-filled hut, and acts as a working  studio for the Clients.   Built to a limited budget and timescale, the simple aesthetic of the  materials is celebrated to create a functional and warm urban haven. Oak  framed full-height doors are completely retractable and allow for a  clear view of the garden. A library, situated within the structural  members, maximises the usable floor area, and a ‘hidden’ rooflight at  the rear of the space playfully frames an unexpected glimpse of the sky.

Situated in a domestic garden in Hackney, the new ‘shed’ replaces a dilapidated asbestos-ridden and spider-filled hut, and acts as a working studio for the Clients.

Built to a limited budget and timescale, the simple aesthetic of the materials is celebrated to create a functional and warm urban haven. Oak framed full-height doors are completely retractable and allow for a clear view of the garden. A library, situated within the structural members, maximises the usable floor area, and a ‘hidden’ rooflight at the rear of the space playfully frames an unexpected glimpse of the sky.

(Source: officesian.com)

10/20/11 at 12:00am
22 notes
  1. thisaintretro posted this